Vælg en side

Olier er blevet meget populært i et sundhedsmæssigt perspektiv og det skyldes ikke mindst at forbrugerne er blevet opmærksomme på de mange gode egenskaber olier har. Nogle naturlige olier indeholder nemlig helt essentielle fedtsyrer, som ofte er en mangelvare i den moderne livsstil vi har. Drikkeolier er én måde at få disse vigtige essentielle fedtsyre.

Kan man drikke olie?

Et meget vigtigt spørgsmål at svare på inden vi ser på de bedste drikkeolier, er selvfølgelig om man overhovedet kan drikke olie? Til det er svaret JA, og kunne man ikke ville vi heller ikke have lavet denne artikel. Alle de olier vi ser på i denne artikel er lavet med netop det formål at blive drukket grundet deres gode egenskaber.

Olivenolie kender de fleste fra køkkenet og synes at det smager godt, men disse drikkeolier er ikke lavet af oliven og smager derfor meget anderledes. Du skal altså ikke forvente samme smagsoplevelse, men til gengæld er disse olier man kan drikke meget sundere.

Hvilken drikkeolie er bedst? – De bedste olieshots

Der er forskellige drikkeolier at vælge imellem, nogle mere populære og kendte end andre. Der er også mange parametre at vurdere drikkeoliernes på og det kan f.eks. være smag, indhold, fedtsyre sammensætning og selvfølgelig pris. Herunder har vi taget et nærmere kig på vores favorit drikkeolier.

Ztrengz Beauty Oil (favoritten)

Det gode ved Ztrengz Beauty Oil er at den er lavet til at drikke som den er og selvom det aldrig vil føles optimalt at drikke ren olie, så kommer Ztrengz rigtig tæt på. Derudover har Ztrengz den bedste og mest komplekse sammensætning af olier på markedet, da den består af 10 forskellige olier sammensat i nøje tilrettelagte forhold der giver en optimal sammensætning af Omega-3-9-6.

De 10 olier som Ztrengz består af er: hørfrøolie, sesamolie, kæmpenatlysolie, egyptisk sortkommenolie, kaktusolie, chiafrøolie, hybenkerneolie, hampolie, arganolie og rosmarinolie. Hver især bidrager disse olier til noget unikt i den sammensætning de er sat i.

En flaske Ztrengz af 500 ml koster 429,00 kr. men vælger du at abonnere på det kan du få den til bare 299,00 kr. Et abonnement er smart at vælge fordi det vil være optimalt at bruge Ztrengz løbende, som dit daglige indtag af Omega-3-6-9 så du ikke skal tænke på om du får nok igennem din kost.

High on Life (god til juice og smoothies)

I sig selv smager High on Lige olien ikke særligt godt, den er lavet til at blive brugt i smoothies og juice som du selv blender og derfor vil den lille mængde olie der er nødvendig forsvinde i smagen fra de frugter og grøntsager du bruger. Det er med andre ord en drikkeolie som du bør blande med noget andet inden du drikker den, og den er ikke optimal at bruge til såkaldte olieshots.

Hvorfor drikke olie?

Nu sidder du måske og tænker – hvorfor skal jeg overhovedet drikke olie? – til det er der et langt kompliceret svar, men jeg skal forsøge at koge det ned til det mest essentielle i dette afsnit.

Naturlige olier, i hvert fald dem jeg nævner herover, indeholder nogle essentielle fedtsyre som blandt andet er Omega-3, Omega-6 og Omega 9. Det er ofte fedtsyre vi ikke får nok af fordi den primære kilde for os mennesker er fisk. Fisk er en vare som ikke alle kan lide og ofte foretrækker den almindelige dansker at spise kød i stedet. Der er andre vegetabilske kilder til disse fedtsyrer, men ikke nogle vi generelt får i store nok mængder.

Manglen på disse fedtsyre er med til at starte en lang række såkaldte livsstilssygdomme, som i høj grad kan forbedres ved at man indtager den rette mængde fedtsyre dagligt. Det er som med så meget andet et spørgsmål om at leve sundt generelt, dyrke motion og være glad, men fedtsyre er et godt skridt i den rigtig retning. Nu kan du herunder læse mere om hvad det er for livsstilssygdomme du kan drikke olie imod.

Drik olie mod tør hud

Tør hud er en klassisk livsstilssygdom, som mange oplever især på hænder og måske i ansigtet, men det kan generelt forekomme på hele kroppen. Det er en lidelse flere har haft succes med at udbedre ved at indtage ovenstående olier, da de giver de manglende essentielle fedtsyrer som muligvis har medført den tørre hud.

Behandling af tør hud indefra

Drik olie mod uren hud

Uren hud er på samme måde en livstilssygdom, som tildels kan være noget hormonelt, men i mange tilfælde har det noget at gøre med vores kost og hvad den mangler eller har for meget af. En af de ting der kan mangle i din kost er de essentielle fedtsyre, som du kan få igennem et dagligt shot drikke olie.

Drik olie mod eksem

Eksem er ikke nødvendigvis en livsstilssygdom, men det kan opstå som tegn på manglende næring i form af de essentielle fedtsyre.

Er det Sunde olier til at drikke?

Olieshot: Hvilken olie?